Darla Home

Всички изделия в този блог са изработени ръчно и имат запазен търговски знак. Ако искате да купите на дребно или на едро от нашите артикули, моля свържете се с нас чрез имейла или поръчайте през сайта ни: darlahome.com. All goods in this blog are hand made and copyrighted. If you want to buy any item, please contact us by email or through our website:darlahome.com.

22.02.14 г.

Конкурс за приказка III


Приключение в Северната гора

 

В една студена страна имало една Северна гора. В нея живели зайчето Микка със своите приятели. Най–верният приятел на Микка е еленът Сеу. От сутрин до вечер те били заедно и препускали през безкрайната Северна гора да търсят приключения. 
Един ден, както се разхождали в най–дълбоките части на Северната гора те се уплашили от една голяма полярна мечка. Видели, че той не иска да им навреди и се сприятелили.
 

Нарекли мечката Хъги и го завели в техния дом, където заживели заедно.  Той им подарил едно красиво небесносиньо яйце, което бил намерил близо до едно езеро. Майката и таткото на яйцето били починали, докато защитавали яйцето от нападението на една хищна птица. Микка много се впечатлила от това яйце и го взела, за да се грижи за него. 


Тя го водела навсякъде със себе си с една количка  и го пазела от дъжда с един чадър. Грижила се много добре за него.
Един ден, както си играели с него, чула непознат звук от яйцето. Видяла, че то се пропуква и от него излязло едно пингвинче. Микка не била виждала такова същество досега и го занесла на приятелите си. Те обяснили на Микка, че това е пингвинче. На нея много й харесало и го нарекла Мери.
Микка, Мери, Хъги и Сеу заживели щастливо в търсене на нови приключения.





Автор:
Димитър Ивайлов Димитров, 6 клас, ОУ „Христо Ботев”, с. Брестница



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...